Air Aqua!

Energiezuinige stromingspomp!!

Enkel droog opstelbaar!

Nieuwste generatie magneetmotor!

Zéér stil in werking!

Opvoerhoogte!!!

FlowFriend Standard (0-70m3) 750 watt>/b>

Oorspronkelijke prijs was: € 2395,95.Huidige prijs is: € 2249,95.

Leveringstermijn: 1 – 7 werkdagen

Klik bij het artikel van je keuze op de ‘BESTELLEN’-knop. Je kan ‘verder winkelen’ of ‘naar kassa en afrekenen’. Kies of je je aankoop wenst af te halen of voor bezorging. Rond je bestelling af door op de knop ‘Doorgaan naar afrekenen’ te klikken. Vul je gegevens in en kies je bezorg- en betaalvoorkeuren.

Bezorgen en verzendkosten
Voorradige artikelen heb je binnen 1 tot 4 werkdagen al in huis. Bij de afrekening maak je zelf een keuze uit de beschikbare betaalmethode en bezorgmethode of je kiest voor afhalen. Alle getoonde verkoopprijzen zijn inclusief BTW, In je winkelwagen zie je precies wat de verzendkosten voor jouw bestelling zijn voordat je je bestelling definitief plaatst.

Herroepingsrecht
Voor je bestellingen geldt een zichttermijn van 14 dagen. Binnen deze termijn mag je het artikel bekijken en beoordelen, tenzij anders vermeld. Ben je niet tevreden? Je kunt vrijwel alle bij ons aangekochte artikelen compleet en – voor zover redelijkerwijs mogelijk – in de originele staat en verpakking binnen de zichttermijn retourneren.

Kijk voor meer informatie over retourneren op https://www.vijverfilters.be/retourneren

Artikelen die je niet kunt retourneren zijn:
Audio-, video opnamen en computersoftware die op een materiële drager zijn geleverd waarvan de verzegeling na levering is verbroken. Naast bovengenoemde uitzonderingen geldt voor geopende zakken voer en seneye media slides dat wanneer de verpakking van deze producten geopend wordt, wij deze producten niet meer als nieuw kunnen verkopen. De waardevermindering van 100% kunnen wij dan bij u in rekening brengen.

Raadpleeg voor meer informatie onze Algemene voorwaarden , Herroepingsrecht, Retourformulier .

FlowFriend Standard (0-70m3)

FlowFriend is ver vooruit op het gebied van energiezuinig water verpompen. De FlowFriend voldoet nu al aan de hoogste MEI-klasse boven de 0.7. De MEI-klasse, de Minimum Efficiency Index, is gerelateerd aan het rendement van zowel de motor als de hydrauliek van de pomp en is een richtlijn, opgezet in 2012, om energiebesparing op waterpompen te verplichten.

Om de bijzonderheid van deze prestatie te benadrukken: de EU stelt vanaf juli 2014 een MEI van minimaal 0.4 verplicht.

Vermogen:
FF PRO: 20-750Watt
FF Standard: 20-750Watt
Spanning: 100-240VAC
Max. stroom: 4.4 A
Frequentie: 50-60 Hz
Isolatieklasse: F
Beschermingsklasse: IP55
Max. toerental: 2550
Motorkoppel: 2.4 Nm (from 800 rpm)
Motor efficiency: IE4 88-94% (600-2550 rpm)
Capaciteit:
FF PRO: 15-105 m3/hr
FF Standard: 5-70 m3/hr
Opvoerhoogte:
FF PRO: 0-2.8 meter
FF Standard: 0-7.2 meter
Hydraulische efficiency: 36-82%
IE4 A++
Mechanische afdichting: Eagle Burgmann MG1Q1Q1VGG
Aansluiting zuigzijde:
FlowFriend PRO – 125 mm
FlowFriend Standard G 3“ x 20 mm – buitendraad
Aansluiting perszijde:
FlowFriend PRO – 12 5mm
FlowFriend Standard G 3“ x 20 mm – buitendraad

De FlowFriend-Serie:

extreem energiezuinig
standaard debiet-/toerenregeling
optioneel 0-10V regeling
grote flows bij lage energie-opname
extreem stil
een zeer effciente, nieuwe generatie permanent magneetmotor
3 verschillende geoptimaliseerde pomphuizen, volledig gegoten uit RVS316
optimale afstemming voor veelzijdige toepassingeen premium-efficiency IE4 motor
motor ontwikkeld en geproduceerd in Duitsland wereldwijdinzetbaar:spanningen variërend van 100-240V/50-60 Hz

Standaard is elk type FlowFriend regelbaar in toerental (600-2550 rpm). Voor het regelen is een display op de pomp gebouwd, waar ook het vermogen en de urenstand af te lezen zijn. Via een optionele 0-10V ingang is elke FlowFriend ook extern aan te sturen. Het grote voordeel van permanent magneet motoren t.o.v. frequentie geregelde a-synchroonmotoren is de opmerkelijk hoge efficiency bij lage toeren. Echter, ook in het hogere toerenbereik zijn ze beduidend zuiniger.

Ingenieuze pomphuizen
De hydrauliek van een pomp bestaat uit de pompwaaier en het pomphuis. De hydrauliek van de FlowFriend is volledig van gegoten RVS316. Robuust, glad en een perfecte vorm voor minimale interne verliezen.
De hydrauliek bepaalt:
voor een belangrijk deel de totale efficiency van de pomp;
de geschiktheid van de pomp voor een bepaalde toepassing.

De FlowFriend Standard heeft een mixed-flow pomphuis, een vorm welke ook veel gebruikt wordt bij gemalen. Zijn optimale toepassings- gebied ligt tussen de 1 en 5 meter opvoerhoogte. De hydrauliek is zo gekozen dat meer druk beschikbaar is dan bij een propellorpomp. Daarbij wordt beduidend minder energie verbruikt in vergelijking met pompen met soortgelijke capaciteit. Vrijwel alle pompen met hoge capaciteit hebben meer dan 10 meter druk. Deze hoge beschikbare druk verbruikt veel energie. Indien er sprake is van een enigszins hogere tegendruk door bijv. langere buislengtes, meerder bochten en hoogteverschil, dan is deze ‘standaard’ FlowFriend de optimale keuze. De FlowFriend heeft een 3” schroefdraadaansluiting aan zowel de zuig- als perszijde.

Motor en afdichting
De FlowFriend beschikt over een zeer hoogwaardige asafdichting van Eagle Burgmann. De motor zelf is ontwikkeld en wordt geproduceerd door één van Duitslands grootste en voornaamste producenten van elektromotoren. Het rendement van de motor ligt, afhankelijk van het toerental, tussen de 88 en 94%.
Droogloper of natloper
De FlowFriend is een droog opgestelde pomp met een asafdichting (droogloper). Deze techniek is energie- en veiligheidstechnisch een superieure keuze ten opzichte van zogenaamde natlopers (waar het anker van de pomp in het water draait). Daarom wordt bij industrie¨le toepassingen vrijwel alleen gewerkt met pompen met een asafdichting. Omdat bij drooglopers het anker en de stator extreem dicht op elkaar geplaats worden, hebben ze beduidend minder energieverlies tijdens bedrijf in vergelijking met natlopers. Bij natlopers is dan ook altijd sprake van een compromis. Is de afstand tussen stator en anker erg klein, dan is het risico van beschadiging door vastzittend vuil tussen anker en stator erg groot. Wordt echter de afstand groter, dan nemen de energieverliezen van de pomp kwadratisch toe.
Als bij een natloper de statorzijde beschadigt, is direct contact tussen de kern (met spanningen boven 300V) en het water mogelijk. Bij toepassingen waar mensen het water aanraken of erin zwemmen is een natloper dan ook niet aan te bevelen.

Het resultaat van de pomp laat zich het beste weergeven in de pompgrafieken en specificaties. De pomp is getest op een testfaciliteit welke voldoet aan de volgende normering: NEN-EN-ISO 9906. De pomp voldoet aan de Europese richtlijn 2009/125/EC (ecodesign requirements for water pumps). Zie onze folder voor de grafieken en specificaties.

Meer informatie
Handleiding www.air-aqua.com/nl/handleiding-flowfriend-nl
Gewicht (kg) 14.2
Fabrikant Stiloh
Merk FlowFriend
Land van fabricage Nederland
Opvoerhoogte max. 7.0 m1
Max. flow (m3/uur) 70
Uitlaat (mm) 3″ BSP / 3″ BSP
Beschermingsgraad IP55
Afmetingen (mm) 367x236x258
Materiaal RVS AISI 316L (1.4401)
EAN 8717591051466
Douanecode 84137089

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “FlowFriend Standard (0-70m3) 750 watt>/b>” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *